Pages

Monday, March 30, 2009

Kuala Lumpur Design Week 2009


Kuala Lumpur Design Week 2009

Tempat 1 : Menara Kuala Lumpur
Tarikh : 28 Mac 2009 - 4 April 2009
Waktu Lawatan : 10.00 pagi - 6.00 petang
Masuk Percuma

Tempat 2 : Capsquare KL
Tarikh : 28 Mac 2009 - 4 April 2009
Waktu Lawatan : 10.00 pagi - 10.00 malam
Masuk Percuma

Maklumat lanjut layari : http://www.kldesignweek.com

Alhamdulillah, baru-baru ini saya berpeluang bekerjasama dengan seorang penggiat seni digital yang terkenal di Malaysia, saudara Moed Latif dari Digital Malaya untuk merealisasikan artwork hasil gabungan seni digital dan kaligrafi. Hasil kerjasama ini pada pandangan saya adalah berjaya sekali, hasil gabungan kreativiti dan seni dapat menghasilkan sesuatu yang menarik dan baru. Berikut adalah hasil artwork kami untuk pameran di KL Design Week 2009

الإبداع * خلاق

seni digital+seni khat copyright©Moed Latif 2009
'Kreatif' - Khat Thuluth

Akhir sekali, terima kasih kepada saudara Moed Latif kerana sudi bekerjasama dengan saya bagi merealisasikan idea ini, insyaAllah di lain masa andai berpeluang boleh bekerjasama lagi.

Kenali Moed Latif dan lihat hasil seninya di web http://www.moedlatif.com


Mohammad Firdaus bin Mahadi
http://www.callidesign.com.my
http://www.firdausmahadi.com


Hak Cipta | Copyright Notice 

Semua catatan dan gambar dalam laman ini berada di bawah pemilikan & hak cipta Callidesign ™. Tidak ada karya seni, catatan, dan gambar dapat dipergunakan, dimuat turun, disalin, disimpan, dimanipulasi, atau digunakan secara keseluruhan atau sebahagian dari karya, tanpa izin bertulis dari Callidesign ™. All rights reserved. Jika anda ingin menggunakan catatan dan gambar untuk alasan apapun, sila hubungi saya.

All notes and images on this site are under the ownership & copyright of Callidesign. No artworks, notes, and images may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without the written permission of Callidesign. All rights reserved. If you'd like to use my notes and images for any reason, please contact me.

7 comments:

 1. Assalaamu'alaikum w.b.t.... whoaa pakar khat rupanya yaa, tahniah ya akhi kerana memiliki kemahiran membuat khat, boleh buat duit dan juga pahala tuuuu :D

  dan syabas kerana membangunkan beberapa laman web lagi, semoga semuanya berjaya. jazaakallahu khoirol jazaa' :)

  ReplyDelete
 2. Wa'alaikumussalam, terima kasih nizam, haza min Fadhli Rabbi :)
  InsyaAllah, sy cuba mana yg terdaya utk memartabatkan seni ini :)

  ReplyDelete
 3. Alamak.. terlepas sudah. Salamun alaik. Teruskan berseni. (^_^)

  ReplyDelete
 4. Boleh tahu siapa yang buat website ni? TQ =)

  ReplyDelete
 5. salam..adakah di kalangan anda ada kenal orang yang masih menggunakan tulisan jawi ini?
  saya mencari seseorang yang masih mengekalkan dan menggunakan tulisan jawi serta lebih gemar membaca apa-apa sahaja dengan menggunakan tulisan jawi, saya mahu interview orang itu dalam satu program di stesen tv.jika ada sila berikan maklum balas, terima kasih dan tahniah kerana masih memartabatkan tulisan jawi..

  ReplyDelete
 6. salam,ok! cukup dgn maklumat tapy xbpe bnyk cth.. ^_^

  ReplyDelete

Mohammad Firdaus bin Mahadi

Facebook : http://www.facebook.com/firdausmahadi
Instagram : https://www.instagram.com/firdausmahadi
Twitter : https://www.twitter.com/firdausmahadi
YouTube : https://youtube.com/user/firdausmahadi

Hak Cipta | Copyright Notice

Semua catatan dan gambar dalam laman ini berada di bawah pemilikan dan hak cipta Callidesign. Tidak ada karya seni, catatan, dan gambar dapat dipergunakan, dimuat turun, disalin, disimpan, dimanipulasi, atau digunakan secara keseluruhan atau sebahagian dari karya, tanpa izin bertulis dari Callidesign. All rights reserved. Jika anda ingin menggunakan catatan dan gambar untuk alasan apapun, sila hubungi saya.

All notes and images on this site are under the ownership and copyright of Callidesign. No artworks, notes, and images may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without the written permission of Callidesign. All rights reserved. If you'd like to use my notes and images for any reason, please contact me.