Pages

Friday, August 28, 2009

Galeri Artwork II

TEMPAHAN TULISAN KHAT
Cover buku, majalah, web, nama, logo dan seumpamanya

Tulisan khat pada cover-cover buku teks sekolah dan majalah

Tulisan khat Nasakh & Kufi untuk penjenamaan semula logo Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)

Tulisan khat Nasakh untuk logo Institut Pendidikan Guru Malaysia (IPGM)

Tulisan khat untuk plak perasmian Kompleks Pejabat Agama Daerah Alor Gajah, Melaka

Tulisan khat Thuluth untuk bangunan Kompleks Majlis Agama Islam Melaka
 
Tulisan khat Nasakh untuk Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)
Tulisan khat Thuluth 'Selamat Hari Raya Aidilfitri'


Tulisan khat Thuluth untuk logo Semarak Jawi, Kementerian Penerangan, Komunikasi, Kesenian dan Kebudayaan Malaysia


Tulisan khat Thuluth untuk web Digital Mukmin
 
Tulisan khat Thuluth untuk thesis
Tulisan khat Thuluth untuk logo Fakulti Pengajian Qur'an dan Sunnah, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)

 Tulisan khat Kufi untuk logo Fakulti Pengajian Qur'an dan Sunnah, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)

Tulisan khat Thuluth nama 'Mohammad Mohyeddin & Mariani Omar' untuk kad jemputan kahwin

Tulisan khat Thuluth nama 'Moed Latif'




Mohammad Firdaus bin Mahadi
http://www.callidesign.com.my
http://www.firdausmahadi.com


Hak Cipta | Copyright Notice 

Semua catatan dan gambar dalam laman ini berada di bawah pemilikan & hak cipta Callidesign ™. Tidak ada karya seni, catatan, dan gambar dapat dipergunakan, dimuat turun, disalin, disimpan, dimanipulasi, atau digunakan secara keseluruhan atau sebahagian dari karya, tanpa izin bertulis dari Callidesign ™. All rights reserved. Jika anda ingin menggunakan catatan dan gambar untuk alasan apapun, sila hubungi saya.

All notes and images on this site are under the ownership & copyright of Callidesign. No artworks, notes, and images may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without the written permission of Callidesign. All rights reserved. If you'd like to use my notes and images for any reason, please contact me.
 

19 comments:

  1. Assalamualaikum..
    saya nak bertanya. Saya ingin buat tempahan tulisan khat nama pasangan untuk bakal pengantin. Berapa harga untuk saiz A2 berserta dengan frame? Saya ingin khat yang bertulis tangan(bukan yang di print out)

    Norhana (pu3hanayus@yahoo.com)

    ReplyDelete
  2. kalau nak tempah nama dlm khat ,bagaimana harganya ya.. saiz A4/A3
    zira( azirraannissa@gmail.com)

    ReplyDelete
  3. salam saya nk tnye kalu nk tmpah tulisan khat lailahaillallah yg bleh ditmpal trus mggunakn kertas stiker di dinding sbg wallpaper ada x,berapa harga dia yer? ukuran dlm 8 x 4 kaki..

    ReplyDelete
  4. berapa besar size tulisan khat bole dihasilkan? saya ingin mendapatkan tulisan khat (contoh: surah2 Al-quran yg pendek) untuk dibingkaikan (hitam putih). atau ade ke contoh2 yg telah dihasilkan.

    razali (mdrazali@gmail.com)

    ReplyDelete
  5. Masha A ALLAH.
    By the way let me inform you my dears that you can study for free a high Islamic diploma from Masjid Nabawi , Madina Munawara on line a 4 years course ,visit this link:
    www.sonnah.org
    مرحلة الإجازة العامة في العلوم الشرعية

    So good luck , may ALLAH make it easy for you all.

    For any inf email me :LIQUIDDREAM@OZU.ES

    ReplyDelete
  6. salam,

    saya ingin menempah tulisan khat "IKHTIAR"
    untuk dihadiakan kepada sahabat.
    untuk saiz A4. berapa yah?

    sy akn buat printing diatas special material paper dan diframekan,

    Harap dpt maklum balas.
    azrworld[at]gmail.com

    ReplyDelete
  7. Salam, saya perlukan pertolongan tuan,
    boleh tak pihak tuliskan perkataan dibawah ini:

    "JAMEATUL ULAMA ROHINGYA"
    ini dalam Tulisan khat Thuluth (bentuk jpg)
    dan send di email saya rafiqrsb@yahoo.com

    berapa kosnya untuk ini. TK, Wassalam....

    ReplyDelete
  8. salam...bolehkah tuan membuat tulisan khat yang bersesuain untuk tulisan lembaga pertubuhan peladang didalm format jpeg. dan berapa kos nya pula.

    shahzunizam@yahoo.com

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum.

    Saya ingin membuat wall paper dalam rumah saya dengan hiasan khat. bagaimanakah caranya untuk membuat tempahan?

    Dr. othman obsulyman23@yahoo.com

    ReplyDelete
  10. salam...saya ingin buat tempahan khat thuluth untuk logo kelab bernama "Entertainment Of Muslim Art Club" dlm jpeg/png berapa kosnya?

    ReplyDelete
  11. En. Firdaus,saya nak tanya brapa charges utk buat khat....saya akan emailkan nanti..minta bagi email address

    ReplyDelete
  12. Salam..sy nk bt tempahan utk wall sticker kalimah LaaillahaillahMuhammadurasulullah utk bilik tidur. Camne sy nk contact eh?opis katne ni?

    ReplyDelete
  13. Salam..sy nk bt tempahan utk wall sticker kalimah LaaillahaillahMuhammadurasulullah utk bilik tidur. Camne sy nk contact eh?opis katne ni?

    ReplyDelete
  14. Salam. mcm mana nak contact eh?ader no fon x?sy berminat nk buat wall sticker bedroom lar..awak bole bt khat tus jd stickers yer?sy tggl tmpal jer..bp kosnyer?nak bt kalimah Laailahaillah

    ReplyDelete
  15. macam mane nak buat tempahan kalimah syahadat untuk diletakkan dkat dinding ruang tamu rumah..berape agaknye atau macam mane nk contact ye?

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum En. Firdaus, saya ingin tahu harga bagi membuat perkataan selamat hari raya aidilfitri dlm tulisan jawi yang menarik dan terkini.
    Semoga mendapat perhatian.

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum, berapa harga untuk perkataan selamat hari raya aidilfitri, design terkini dan menarik.sekian, semoga mendapat perhatian.

    ReplyDelete
  18. salam...ada x potongan ayat Quran dlm bentuk khat yg blh diwarna?mohon share ke
    yoo_8542@yahoo.com..tq

    ReplyDelete
  19. gambar ayat kursi ada ga yg khat diwani jali

    ReplyDelete

Mohammad Firdaus bin Mahadi
http://www.callidesign.com.my
http://www.firdausmahadi.com

Hak Cipta | Copyright Notice

Semua catatan dan gambar dalam laman ini berada di bawah pemilikan dan hak cipta Callidesign. Tidak ada karya seni, catatan, dan gambar dapat dipergunakan, dimuat turun, disalin, disimpan, dimanipulasi, atau digunakan secara keseluruhan atau sebahagian dari karya, tanpa izin bertulis dari Callidesign. All rights reserved. Jika anda ingin menggunakan catatan dan gambar untuk alasan apapun, sila hubungi saya.

All notes and images on this site are under the ownership and copyright of Callidesign. No artworks, notes, and images may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without the written permission of Callidesign. All rights reserved. If you'd like to use my notes and images for any reason, please contact me.