Pages

Saturday, September 22, 2007

Ucapan | Selamat Hari Raya Aidilfitri
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin


Dikesempatan ini, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua umat Islam di Malaysia terutamanya kepada mereka-mereka yang banyak membantu saya dalam kerjaya Seni Khat, kepada pengunjung-pengunjung blog saya yang tak seberapa ini, terima kasih kerana memberikan sokongan yang berterusan kepada saya, insyaAllah semoga lebaran kali ini kita dapat merayakannya dengan penuh bermakna di samping keluarga tersayang. Terima kasih semua.


Di keheningan malam.....
Saat nur qadar menjenguk sanubari insan,
Bersemi kerinduan pada Ilahi,
Membawa mengisi ruang cakerawala,
Rintihan keinsafan memamah kesyahduan malam,
Menghiasi tabir munajat kelebihan seribu bulan,

Ramadhan.....
Kepergianmu menyimpan seribu satu kepiluan,
Deraian airmata keimanan,
Hanyut dalam harapan cahaya Ilahi,

Seketika.....
Kesyahduan berganti biasan sinar kemenangan,
Syawal memancarkan sinar kegembiraan,
Aidilfitri membina prasasti kemaafan,
Menghiasi taman-taman silaturrahim.


Dengan Ingatan Tulus Ikhlas,
Mohammad Firdaus bin Mahadi
http://www.callidesign.com.my
http://www.firdausmahadi.com


Hak Cipta | Copyright Notice 

Semua catatan dan gambar dalam laman ini berada di bawah pemilikan & hak cipta Callidesign ™. Tidak ada karya seni, catatan, dan gambar dapat dipergunakan, dimuat turun, disalin, disimpan, dimanipulasi, atau digunakan secara keseluruhan atau sebahagian dari karya, tanpa izin bertulis dari Callidesign ™. All rights reserved. Jika anda ingin menggunakan catatan dan gambar untuk alasan apapun, sila hubungi saya.

All notes and images on this site are under the ownership & copyright of Callidesign. No artworks, notes, and images may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without the written permission of Callidesign. All rights reserved. If you'd like to use my notes and images for any reason, please contact me.

4 comments:

 1. Salam, en. firdaus, saya minat dengan wallpaper ni, saya nak gunakan design ni buat kad raya. terima kasih :)

  ReplyDelete
 2. er maaf, nak diikutkan ni copyright sy, cubalah buat design lain :)

  ReplyDelete
 3. haha...xsalah pun "bersedekah"...
  buat kad ray, bukan nk jual kan..:)

  ReplyDelete
 4. Assalam,
  Nak tanya jenis khat apakah corak tuh?
  Jazakallah khoiran

  ReplyDelete

Mohammad Firdaus bin Mahadi
http://www.callidesign.com.my
http://www.firdausmahadi.com

Hak Cipta | Copyright Notice

Semua catatan dan gambar dalam laman ini berada di bawah pemilikan dan hak cipta Callidesign. Tidak ada karya seni, catatan, dan gambar dapat dipergunakan, dimuat turun, disalin, disimpan, dimanipulasi, atau digunakan secara keseluruhan atau sebahagian dari karya, tanpa izin bertulis dari Callidesign. All rights reserved. Jika anda ingin menggunakan catatan dan gambar untuk alasan apapun, sila hubungi saya.

All notes and images on this site are under the ownership and copyright of Callidesign. No artworks, notes, and images may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without the written permission of Callidesign. All rights reserved. If you'd like to use my notes and images for any reason, please contact me.